KOCAELİ / ÇAYIROVA - Şehit Er Mücahit Okur Anadolu İmam Hatip Lisesi

Şbt

Okulumuzda Vodvil sahne tiyatro ekibi tarafından "BU BENİM MESELEM DEĞİL, PAROLA BOYKOT" oyunu sahnelendi. Oyun sonunda öğrencilerimiz çok etkilendiklerini ve keyif aldıklarını ifade ettiler.

Şbt

Ock

Gebze Gençlik Merkezi Müdürü Sayın Köksal Turanı gençlik merkezinde bir gurup öğrencimizle ziyaret ettik. Son derece faydalı geçen ziyaret öğrencilerimize ikramla sona erdi

Gençlik müdürümüz; geçmişle gelecek arasında bağ kurarak hayatın daha doğru ve verimli yaşanacağını belirtti. Kendi değerlerimizden ilham alarak çağı doğru bir şekilde anlayacağımıza vurgu yaptı. Zamanı verimli kullanmanın zaruri, gençliğin adeta bir hazine olduğuna değindi. Kendi çalışma ve tecrübelerinden bahseden Köksal Bey öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı.

Tecrübe paylaşımı ve misafirperverliğinden dolayı Gençlik Merkezi müdürümüze teşekkür ediyoruz.

DİRENİŞLE GELEN ÖZGÜRLÜĞÜN AYAK SESLERİ

7 Ekim 2023 tarihinde başlayan “Aksa Tufanı Harekatı” ilk kıblemiz Mescidi Aksa’nın özgürlüğü ve kardeş Filistin halkının yaklaşık 100 yıllık acı, gözyaşı ve katliamlarına bir son olması dua ve temennileriyle okulumuzda etkinlikler yapıyoruz.

Osmanlı Devletinin dağılmasından sonra emperyalist sömürgeci devletler Osmanlı bakiyesi üzerindeki kötü emellerini devam ettiriyorlar. Bu çerçevede Siyonistlerle ortak hareket ederek bütün insani ve vicdani olan herşeyi ayaklar altına almayı ahlaksızca sürdürüyorlar.

Öğrencilerimizle bilinç ve duyarlılık oluşturmak amacıyla şu etkinlikleri hayata geçirdik.

-Yardım kampanyası düzenledik

- Resim ve karikatür çalışmaları yaptık ve sergi gerçekleştirdik

-Boykot ürünleri ile ilgili duyarlılık ve pano çalışmaları gerçekleştirdik.

-Mesid-i Aksa ve Kudüs ile ilgili salon programları yaptık.

-Cuma günleri okul mescidimizde öğretmenlerimizin katkılarıyla Gazze ve Filistin konusunda bilinç oluşturmak ve dualarla gündemimizde tutuyoruz.

Gazze savaşı devam ettiği sürece bilincimizi taze tutacak ve değerlerimize yeniden dönmemizi sağlayacak bir duyarlılığın sürekliliği için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

SELAM İMAM HATİPLİM SELAM SENİN RUHUNA

2023-2024 Eğitim- Öğretim yılı "İmam Hatip Okulları Kuruluş Yıl Dönümü" Programı okulumuzun konferans salonunda büyük bir coşkuyla kutlandı. Program Kur'an-Kerim tilaveti ile başladı. Okul Müdürümüzün günün anlam ve önemini anlatan konuşması ve ardından İmam Hatip Okullarının tarihsel sürecini anlatan sinevizyon gösterisi izleyiciler için dikkat ve ilgi uyandırdı.  "İmam Hatipli Olmak" isimli orotoryo gösterisi ve "Asımın Nesli" isimli tiyatro ile renklenen program, şiir ve okul ilahi grubunun korosu ile coşkulu bir şekilde sona erdi. Programda emeği geçen Meslek Dersleri Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

HEDEF YKS 2024 PROJEMİZİN TANITIMINI YAPTIK

2023-2024 Eğitim öğretim yılında Hedef YKS 2024 ve LGS 2024 projelerimizin çalışmalarını başlattık. Bu zorlu süreçte öğrencilerimizin akademik ve sosyal alanlarda destek olmaya devam ediyoruz. Eğitim koçluğu, deneme sınavları, motivasyon seminerleri, kariyer günleri ile öğrencilerimizi sınava hazırlıyoruz.

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASINDA PEYGAMBERİMİZİ ANIYORUZ.

O’NUN AYDINLATAN DAVETİNE TABİ OLANLARA MÜJDELER OLSUN

Peygamberimiz Hz. Muhammed (as) Rabbimizin ifadesiyle “en yüce ahlak üzere olan” son elçi.

“Ey Peygamber! Biz seni bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı; Allah’ın izniyle kendi yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil olarak gönderdik” (Ahzab Suresi 45-46)

Günlerimizi ve gündemlerimizi O’nu tanımak ve anlamak için oluşturmak bizim en büyük kazancımız olacaktır. Bu çerçevede hafta boyunca öğretmen ve öğrencilerimiz pek çok etkinlik gerçekleştirdiler.

Ayrıca ilçemizdeki farklı okullarda mevlidi nebi etkinlikleri çerçevesinde öğrencilerimiz etkinliklere katıldılar.

Bize peygamberimizi hatırlatmak üzere çalışmalar ortaya koyan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Eyl

Sınıf Rehber öğretmenlerimizin organizesi ile öğrenci, veli ve öğretmenlerimizle bir araya geldik. Yeni gelen öğrencilerimizin okulumuza adaptasyonlarını sağlamaya yönelik gerçekleştirdiğimiz etkinlik okul müdürümüz Sedat KOTAN’ın selamlama konuşmasından sonra rehber öğretmenimizin hazırladığı “İmam Hatipli Olmak” ile ilgili kısa bir açıklama ve ardından videolar izlendi. Okulumuz tanıtılarak kahvaltıya geçildi.

Kahvaltı sonrası öğretmenlerimiz velilerimizle birebir görüşmeler yaparak okulumuz hakkında bilgilendirmelerde bulundular.